Despre noi
Servicii
Parteneri
Certificari
Mediu
Contact
Prima pagina

Mediu

 

In domeniul protectiei mediului, SC IMPREGNAT TRAVERSE DIN LEMN SA are ca scop general declarat de a sustine protectia mediului si de a preveni poluarea acestuia.

 

Societatea este constienta asupra impactului pe care il are propria activitate asupra mediului.

 

Impregnarea lemnului se face prin procedeul vid - presiune, folosind ca material impregnant uleiul de creozot.

 

Uleiul de creozot utilizat, conform Standardului de Firma nr. 14/1994 a producatorului, este obtinut in urma distilarii fractionate a gudronului de huila. El este destinat impregnarii lemnului in scopul realizarii protectiei impotriva ciupercilor, insectelor, umezelii si maririi duratei de folosire a materialului lemnos.

 

Ca si compozitie chimica, creozotul este un amestec de hidrocarburi aromatice, cu continut redus de compusi organici volatili (COV).

 

In toate punctele de lucru se tine evidenta gestiunii deseurilor, conform legislatiei in vigoare, sunt monitorizati periodic factorii de mediu: apa, aer, sol, sunt efectuate plati la Fondul de mediu, sunt tinute evidente la utilitati.

 

Punctul de Lucru Suceava detine:

  • Aviz de mediu pentru privatizare nr. 38/04.08.2003
  • Autorizatie de mediu nr. 973/17.09.2003, vizata pe 2006 si cu Program de conformare nou
  • Punctul de lucru se afla sub incidenta Directivei 1999/13/CE privind limitarea emisiilor de compusi organici volatili (COV)

 

Punctul de Lucru Tileagd detine:

  • Aviz de mediu pentru privatizare nr. 67 / 24.07.2003
  • Se afla in procedura de obtinere a Autorizatiei de Gospodarire a apelor, cu Program de etapizare si a Autorizatiei de mediu cu Program de conformare
  • In decursul anilor 2004 - 2005, in vederea imbunatatirii calitatii factorilor de mediu, s-au efectuat lucrari de investitii privind inlocuirea centralei termice de pe combustibil lichid (pacura) pe GPL, lucrari ce se vor finaliza in decursul semestrului I 2006

 

Punctul de Lucru Ploiesti detine:

  • Aviz de mediu pentru privatizare nr.10 / 21.03.2003
  • Autorizatie de mediu seria PH nr.157 / 04.05.2005 cu Program de conformare